Sri Lanka – House in the Village

A house built for retirement was the brief.

Designed and project managed on site, utilising local trade and materials, a house was constructed within 5 months in Sri Lanka (formerly Ceylon) an island south of India in the Indian Ocean. Its diverse landscapes range from rainforest and arid plains to highlands and sandy beaches.

The house was built using interlocking earth compressed bricks, to allow the walls to breath and prevent heat being trapped. The orientation, verandahs, high ceilings and cross ventilation mitigate the need for air conditioning in a highly tropical, humid landscape.

Everything from the kitchen work surfaces to handles on doors were a bespoke design.

Having respect and embedding ones self in the local culture was the best way to make sure the outcome sat well within the community and place.

Brunel’s SS Great Britain Cafe

Discover the ship that changed the world and the renovated cafe

We were proud to work alongside a London based branding team and the client SS Great Britain to revitalise the cafe for the No. 1 tourist attraction in Bristol.

The cafe was renovated over 7 nights to enable activity to continue during the day. The delivery was costed, project managed and designed by our in house team. The look and feel of the cafe was developed to match the brand associated with Brunel’s SS Great Britain.

Old Market Assembly

Old Market Assembly, Bristol

Opened in November 2015. From conception to completion took a year and half, with the clients. The building hosts a theatre, bakery, music performance space, bar and restaurant.

Once a strip joint and before that a bank we brought the building back to life as the beautiful architectural gem it once was. The beautiful roof light was uncovered, the boxing to the front facade was opened up to let natural light in and the large steel vault was removed.

The balcony was reoriented and kitchen and bar opened up in to the main space. The building has played a key role in activating the Old Market High Street since 2015.

Loughborough Junction – Meanwhile Space

Nudge Group were delighted to win the competition to transform two railway arches for Meanwhile Space. Two 2 railway arches in Loughborough Junction  have been activated to support enterprise. Funded by J.P. Morgan with the aim of creating a multifunctional enterprise hub for use by start-ups, makers, designers, food businesses and everything in between. The enterprise hub is intended to provide flexible working and making space as well as meeting space, events space and also trading space. Participation, engagement and collaboration were key components in the design to create a fair & balanced competitive environment, people shaping their future, creativity and independence of thought.

OVO Energy

OVO energy commissioned Nudge Group to create a unique, collaborative work environment, which sets the tone for the ethos of the young, fast growing company. Working with the existing 90’s building, Nudge turned a five-storey atrium space into a lushes green oasis, inclusive of a meeting room on stilts, reception desk, café area, library and signage.

The tree house on stilts is the centre piece of the five storey glass atrium, acting as a meeting room, viewing platform and playhouse. Designed in collaboration with Bower House construction and Round Wood Design Ltd., the feature was created entirely using locally sourced timber in keeping with OVO Energy’s eco mentality.

To further reflect the company’s  eco ideology, we worked with PlantCare to display over 700 plants around the building, including a 6.5m moss wall and vines trailing off the balconies of each floor.

The curvaceous library on the ground floor, designed by Nudge, allows a natural flow of people from the reception area through to the meeting spaces. The surrounding wooden slats mimic the rhythm of the structure on stilts and tree pots, giving the space a harmonic unity.

The refurbishment brings a new life into the office building, creating a light, fresh and inspiring environment for the employees and epitomizing the values of OVO energy.

Engine Shed

Brunel’s famous Engine Shed, used previously as the Commonwealth and Empire Museum. Designed as a growth hub for SET Squared, Bristol City Council, Local Enterprise Partnership, Bristol and Bath inward investment and University of Bristol. The building will provide facilities for over 60 start-up businesses and an exhibition open to the public, ‘Ambitious City’.

Located adjacent to the ramp of Temple Meads station at Bristol Temple Quarter Enterprise Zone. Detailed development of material specification, furniture design, lighting layout, vision and design of entrance with planning submission for grade one listed building.

Temple Studios, Bristol

Digital Campus in Bristol Temple Quarter Enterprise Zone, Temple Gate, BS1, Bristol for TCN UK.
Spatial layouts, lighting layout, electrical layouts, furniture design, material specifications were delivered.